KÄYTÄNTÖ TUOTTEIDEMME KÄYTTÄJIEN HENKILÖTIETOJEN SUOJAAMISEKSI

1 JOHDANTO

Me Bel Nordic AB:ssa ja muissa Bel-konsernin yrityksissä (”Me” tai ”Bel”) pyrimme parhaalla mahdollisella tavalla täyttämään tuotteidemme käyttäjien odotukset ja luomaan heihin mahdollisimman vahvat suhteet. Siksi meidän täytyy eri tavoin kerätä henkilötietoja. Belin tuotteiden käyttäjien täytyy tuntea olonsa varmaksi siitä, että olemme erittäin huolellisia ja varmistamme, että kaikkia konsernimme yrityksille annettuja henkilötietoja suojataan ja käsitellään voimassa olevien lakien ja säännöstöjen mukaisesti. Tämän johdosta Bel on omaksunut tämän käytännön tuotteidemme käyttäjien henkilötietojen käsittelemiseksi varmistaakseen täyden läpinäkyvyyden ja turvallisuuden henkilötietoja käsitellessämme. ”Henkilötiedoilla” tarkoitetaan kaikkia yksilöitä koskevia kerättyjä tietoja, joiden avulla meidän on mahdollista tunnistaa tuotteidemme käyttäjä joko suoraan tai epäsuoraan. ”Käsittelyllä” tarkoitetaan henkilötietoihin liittyvää toimenpidettä tai toimenpiteitä, kuten kerääminen, rekisteröiminen, säilyttäminen, käsittely tai muuttaminen. Ennen kuin luovutat meille henkilötietoja suosittelemme, että luet tämän käytännön.

2 HENKILÖTIETOVASTAAVA

BEL NORDIC AB (liiketunnus 556108-8732, osoite Box 1172, 251 11 Helsingborg, Ruotsi) vastaa henkilötietojesi käsittelystä, kun vierailet joillain kohdassa 3 mainituilla verkkosivuillamme, viestit kanssamme tai käytät palveluitamme. Tietoa siitä, miten voit ottaa meihin yhteyttä on kohdassa 11. Lainmukaisuus: Tiedot kerätään tiettyihin, selkeisiin ja lainmukaisiin tarkoituksiin; emme käsittele arkaluonteisia tietoja (esim. etnistä alkuperää, poliittisia, filosofisia tai uskonnollisia mielipiteitä, ammattiyhdistyksen jäsenyyttä, terveyttä tai seksielämää, rikollista taustaa tai turvallisuustoimenpiteitä koskevia tietoja).

Merkitys: Kerättyjen tietojen tulee olla asianmukaisia, olennaisia ja kohtuullisessa suhteessa niihin tarkoituksiin, joita varten niitä kerätään.

Oikeellisuus: Tietojen tulee olla oikeita, täydellisiä ja tarvittaessa ajankohtaisia.

Läpinäkyvyys: Kun keräämme henkilötietojasi, saat tietoa näiden tietojen keräämisestä ja käsittelystä, etenkin siitä, mihin tarkoitukseen näitä tietoja kerätään ja kenelle ne jaetaan.

Säilyttäminen: Tietoja säilytetään vain niin kauan kuin on tarpeen, jotta voidaan täyttää tarkoitus, jonka vuoksi tietoja on kerätty ja käsitelty.

Suostumus: Henkilötietojen käsittely edellyttää suostumusta henkilöltä, jonka tietoja käsitellään.

Salassapito & turvallisuus: Me takaamme, että kaikkia kerättyjä henkilötietoja käsitellään turvallisesti ja luottamuksella hyödyntäen teknisiä toimenpiteitä.

3 LAAJUUS

Tämä käytäntö koskee:

  • kaikkien niiden henkilötietojen käsittelyä, jotka liittyvät asiakassuhteisiimme
  • kaikkien niiden henkilötietojen käsittelyä, jotka liittyvät johonkin käyttämääsi palveluumme
  • kaikkia henkilötietoja, jotka kerätään verkkosivujemme kautta www.bel-nordic.com, www.denleendeko.dk, www.minibabybelquiz.se, www.mammabekannelser.se

4 KERÄTTÄVIEN HENKILÖTIETOJEN TYYPIT

Belin käsittelemien henkilötietojen tyypit riippuvat siitä, mikä suhde sinulla on Beliin ja missä alla kappaleessa 6 esitellyissä tilanteissa käsittelemme tietojasi. Alla on lista sellaisista sinua ja/tai perhettäsi koskevista henkilötiedoista, joita saatamme kysyä ja käsitellä:

  • Nimi
  • Yhteystiedot, kuten osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  • Tietoa perheestäsi, kuten talouden henkilömäärä, lastesi ikä ym.
  • Kulutustapasi, kun on kyse tuotteistamme

Kun Bel käsittelee alle 16-vuotiaiden lasten henkilötietoja, meillä on velvollisuus pyytää huoltajan suostumus. Siksi Bel pyytää alle 16-vuotiailta verkkosivun käyttäjiltä huoltajan sähköpostiosoitteen voidakseen lähettää kopion jokaisesta sähköpostiviestistä, jossa pyydämme lapsen henkilötietoja. Huoltaja voi milloin vain pyytää saada nähdä lastaan koskevat henkilötiedot ja pyytää että näitä tietoja muutetaan tai ne poistetaan asiakastietokannastamme ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun alla olevan kohdan 12 mukaisesti.

5 HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYYN LIITTYVÄT VÄLINEET JA TILANTEET

Henkilötietosi kerätään ja käsitellään seuraavilla välineillä ja seuraavina ajankohtina:

  • Kun otat yhteyttä asiakaspalveluumme [sähköpostilla, kirjeellä, puhelimella tai verkkosivumme kautta] (kun esimerkiksi teet kysymyksen tai valituksen)
  • Kun osallistut markkinointiaktiviteetteihin tai otat osaa esimerkiksi kilpailuihin, peleihin tai luet uutiskirjeemme [sähköpostilla, kirjeellä, puhelimella tai verkkosivumme tai facebook-sivumme kautta]

6 HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS JA LAILLINEN PERUSTE

Bel kerää ja käsittelee henkilötietoja seuraavissa tarkoituksissa:

  • voidaksemme täyttää tarpeesi ja toiveesi kuluttajana
  • ymmärtääksemme paremmin kuluttajiemme tarpeita ja toiveita, jotta voimme kehittää ja parantaa tuotteitamme ja toimintaamme 
  • jotta sinä kuluttajana voisit ladata alennuskuponkeja tuotteistamme
  • jotta me [tai joku yhteistyökumppaneistamme] voimme lähettää sinulle tietoa, uutiskirjeitä, alennuksia ja tarjouksia
  • voidaksemme kehittää ja parantaa verkkosivuamme ja tehdä verkkosivumme käytöstäsi turvallisempaa (muun muassa liittyen selaukseen ja tietosuojaan)
  • noudattaaksemme paikallista lainsäädäntöä.

Yllä mainittujen tarkoitusten lisäksi Bel voi käyttää henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin.

Bellin laillinen peruste henkilötietojen käsittelyllesi on antamasi suostumus.

7 HENKILÖTIETOJESI SIIRTÄMINEN

Joissain tapauksissa Bel joutuu lähettämään henkilötietosi konsernin sisällä tai ulkopuolella oleville vastaanottajille.

Bel voi luovuttaa henkilötietosi henkilöille, jotka työskentelevät meidän lukuumme IT-palveluissa ja markkinoinnissa. [Bel voi myös luovuttaa henkilötietoja ulkopuolisille vastaanottajille, jotka käsittelevät henkilötietoja meidän lukuumme, kuten IT-toimittajille ja yhteistyökumppaneille.]

Bel voi myös joutua tarvittaessa luovuttamaan henkilötietojasi (a) noudattaakseen lakia tai viranomaisen pyyntöä, (b) täyttääkseen juridiset etumme tai (c) havaitakseen, ehkäistäkseen tai muulla tavoin huomioidakseen petoksen tai turvallisuus- tai tekniset ongelmat.

8 TURVALLISUUS:

Bel hyödyntää sopivia teknisiä toimenpiteitä varmistaakseen, että henkilötietosi eivät katoa, tuhoudu, niitä ei väärinkäytetä tai anneta ulkopuolisille.

9 EVÄSTEET

Bel ilmoittaa, että vieraillessasi verkkosivuillamme käytämme todennäköisesti tilapäisiä evästeitä. Evästeet ovat tietoja, jotka tallennetaan tietokoneesi RAM-muistiin. Emme voi tunnistaa sinua näiden evästeiden avulla. Sen sijaan evästeet tallentavat tietoa verkkosivujemme käytöstä tai tietokoneestasi (muun muassa, millä sivuilla olet vieraillut, minä päivänä ja mihin ajankohtaan), ja me voimme lukea tiedot seuraavalla käynnilläsi. Evästeiden avulla kerättävän tiedon tarkoituksena on tunnistaa sinut, kun haluat siirtyä henkilökohtaisille sivuillesi ja jotta muistamme yhteytesi verkkosivuille. Näitä evästeitä ei tallenneta, kun suljet verkkoselaimen.

Voit estää evästeiden tallentamisen tietokoneellesi muuttamalla verkkoselaimesi asetuksia seuraavasti: Jos käytät Internet Explorer -verkkoselainta (Microsoft): Valitse Työkalut ja sen jälkeen Internet-asetukset ja klikkaa välilehteä Tietosuoja. Valitse sen jälkeen Asetukset-kohdasta Lisätiedot. Määritä sitten hyväksytäänkö ensimmäisen ja kolmannen osapuolen evästeet. Jos käytät Firefoxia: Napsauta Valikko-painiketta ja valitse Asetukset ja sen jälkeen Tietosuoja. Valitse ”Firefox säilyttää: Valitut historiatiedot”. Estä evästeet valitsemalla ”Estä evästeet ja sivustotiedot”. Klikkaa OK. Jos käytät Chromea: Valitse Lisää, sitten Asetukset ja valitse Lisäasetukset. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset ja sen jälkeen ”Evästeet” ja valitse sen jälkeen asetuksesi.

Jos käytät muuta kuin tässä mainittua verkkoselainta: katso selaimen Apua-kohdasta tai käyttöohjeesta.

10 HENKILÖTIETOJESI SÄILYTTÄMINEN

Bel ei säilytä henkilötietojasi pidempään kuin vaaditaan, jotta voidaan täyttää käsittelyn tarkoitus. Säilyttämisessä sovelletaan voimassa olevaa lainsäädäntöä.

11 SINUN OIKEUTESI

PERUMINEN, TARKISTAMINEN JA MUUTTAMINEN

Sinulla on aina milloin vain oikeus perua antamasi suostumus. Voit myös milloin vain saada nähdä henkilötietosi ja pyytää niihin muutosta. Suostumuksen peruutus, pyyntö tietojen tarkistamiseen ja muutosten tekemiseen tehdään asiakaspalveluun seuraavaan osoitteeseen tai sähköpostiosoitteeseen:

Bel Nordic AB Box 1172 251 11 Helsingborg infonordic@groupe-bel.com

KORJAAMINEN, POISTAMINEN, HUOMAUTTAMINEN JA RAJAAMINEN

Jos Belin sinusta keräämät henkilötiedot ovat virheellisiä, epätäydellisiä tai asiaankuulumattomia, voit pyytää niiden poistamista tai korjaamista. Voit myös pyytää Beliä rajoittamaan tietojen käsittelyä ottamalla Beliin yhteyttä. Voit esimerkiksi pyytää Beliä rajoittamaan käsittelyä, jos Belin käsittelemät henkilötietosi eivät ole oikeita tai jos Bel ei mielestäsi enää tarvitse henkilötietojasi käsittelyn tarkoitukseen.

Sinulla on myös aina oikeus kieltäytyä markkinointiviesteistä. Jokaisessa lähettämässämme markkinointiviestissä on linkki, jota voit käyttää, jos haluat peruuttaa markkinointiviestien vastaanottamisen.

OIKEUS TIETOJEN TARKISTAMISEEN

Jos haluat lisää tietoa siitä, miten Bel käsittelee henkilötietojasi, käsittelyn tarkoituksesta tai siitä, mitä henkilötietoja Bel sinusta käsittelee, voit pyytää nähdä tiedot.

Sinulla on myös oikeus saada kopio henkilötiedoistasi, joita Bel käsittelee. Pyyntö tulee tehdä kirjallisesti siihen osoitteeseen tai sähköpostiosoitteeseen, joka ilmoitetaan yllä kappaleessa 12. Pyynnössä tulee olla allekirjoitus ja sen tulee sisältää nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Jos pyyntösi tapahtuu sähköisessä muodossa, sinulla on oikeus saada tietoa sähköisessä muodossa.

VALITUSOIKEUS

Huolehdimme henkilökohtaisesta tietosuojastasi ja pyrimme käsittelemään henkilötietojasi mahdollisimman hyvin. Jos olet kuitenkin sitä mieltä, että Bel käsittelee henkilötietojasi väärin, voit ottaa meihin yhteyttä. Voit myös tehdä valituksen tietosuojavaltuutetulle. Käsittelemme kyselyn mahdollisimman hyvin ja voimassa olevaa lakia noudattaen.

12 KOLMANSIEN OSAPUOLTEN KERÄÄMÄT HENKILÖTIEDOT

Joillain verkkosivuillamme sinulla voi olla mahdollisuus lähettää kotisivujemme linkki kolmannelle osapuolelle. Näissä tapauksissa meidän täytyy kerätä sinun ja kolmannen osapuolen sähköpostiosoite.

Kaikkia näihin tarkoituksiin kerättyjä sähköpostiosoitteita käytetään ainoastaan kyseiseen tarkoitukseen ja ne poistetaan sen jälkeen välittömästi.

13 PÄIVITYKSET

Tätä käytäntöä muutetaan toisinaan ja siksi suosittelemme sinua lukemaan säännöt säännöllisesti.

19.05.2017